28 Oct 2014
HRTM Program Goals and Objectives
GOALS
- Produce competent hoteliers, restaurateurs and tourism practitioners with optimum knowledge, skills and values necessary to the development of the national goals of the country; and
- Develop quality students’ hospitality & tourism researches and extension services for local and international tourism development.
OBJECTIVES
- Develop students’ competencies and traits as future managers, entrepreneurs and leaders in hospitality and tourism industry towards economic stability;
- Enhance knowledge, skills and values on technological changes through hands-on experience desired in the practice of the profession;
- Involvement in research and extension services regarding the many facets of hospitality, recreation and tourism; and
- Establish national and international linkages to continuously upgrade the students’ knowledge, skills and attitude based on industry standards.
MGA TUMONG
- Pag-umol sa mga de kalidad nga mga trabahante sa mga establisiyemento sama sa hotel, kan-anan ug turismo nga adunay hataas nga kahibalo, katakus ug mga hiyas nga gikinahanglan alang sa kalambuan sa mga tumong sa nasud; ug
- Pagpalambo sa panukiduki ug katilingbanong pangalagad sa mga tinun-an sa lokal ug gawas sa nasud nga kalambuan sa turismo.
KATUYOAN
- Pagpalambo sa kalidad ug sa kinaiya sa mga tinun-an aron mamahimong tigpatigayon, tigdumala sa mga negosyo ug mga pangulo sa hotel ug turismo padulong sa kalambuan sa ekonomiya sa nasud;
- Pagpausbaw sa kahibalo, katakus ug mga mithi sa teknolohiyang kausaban pinaagi sa aktuwal nga pagtrabaho nga gikinahanglan sa maong propesyon;
- Pagsalmot sa mga tinun-an alang sa pagpalambo sa panuki-duki ug katilingbanon pangalagad para sa nagkadaiyang bahin sa turismo; ug
- Pagpakiglambigit sulod sa nasud ug sa ubang mga nasud alang sa makanunayong pagpalambo sa mga kahibalo, katakus ug kinaiya sa mga tinun-an nga nahaum sa industriya.